
Community Planning Through Arts and Culture RFP 
Questions and Answers 

 
QUESTION: Are applicants required to register through e-verify? Because in Exhibit C it asks for e-verify 
status, as if it's an option,  but then in the contractor affidavit it asks for the e-verify number. So it 
assumes you are registered.  Just wanted clarity around if it was a requirement for applicants to be 
registered through E-verify or is it an option?  
 
ANSWER: The Georgia E-verify law requires employers to enroll in E-Verify if: the business employs 
more than 10 full time employees or the business holds a qualifying public contract, which is a contract 
with a city, county, state, a school board, etc.   
 
E-Verify Contractor Requirements  
Georgia law, O.C.G.A. § 13-10-91, requires all businesses that contract with a public employer for labor 
or services by bid or by contract in which the labor or services exceed $2499.99 to sign an affidavit 
attesting that they are registered for and use E-Verify unless 1) the contractor has no employees (in 
which case they must present an approved state issued identification card/drivers’ license from an 
approved state as provided on the Attorney General’s website ) or, 2) the contract is with an individual 
licensed under Title 26, Title 43, or the State Bar of Georgia who is in good standing and that individual is 
performing that service. Anyone your business subcontracts with for labor and services, as well as the 
subcontractors of your subcontractors, in furtherance of that contract is also subject to this 
requirement. E-Verify Contractor, Subcontractor, and Sub-Subcontractor affidavits can be found here.  
 
More information can be found at: http://www.accg.org/library/immigration_business_know.pdf 

http://www.accg.org/library/immigration_business_know.pdf

